از آنجایی که بحث توزیع یک محصول فرهنگی برای هر چه بهتر دیده شدن آن اثر، یکی از دغدغه های اصلی و همیشگی تمام کسانی است که به تولید محصولات فرهنگی مشغولند، گروه های مختلفی از دانشجویان ارزشی و مذهبی دانشگاه ها همواره با پیگیری های خود در تشکل های دانشجویی در پی توزیع محصولات ممتاز فرهنگی ای که در جبهه ی فرهنگی انقلاب اسلامی قرار می گیرند هستند.

با همین رویکرد، فیلم هایی که در ویترین فرهنگی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه ها  قرار می گیرند، اصولا همگی فیلم هایی اند که از لحاظ مفهوم و محتوا دربردارنده و منتقل کننده ی حرف های انقلاب اسلامی و آرمان های امام راحل و شهدای 8 سال دفاع مقدس هستند.تجربه یکساله اکران فیلم هایی با این مضامین به عنوان نمونه های خوبی از فعالیت های دفاتر انجمن اسلامی مستقل دانشگاه های مختلف ثبت شده است.فیلم هایی چون ( شکارچی شنبه ، قلاده های طلا ، روزهای زندگی ) و همچنین مستندهایی چون ( یزدان تفنگ ندارد ، مهارنشده و میراث آلبرتا ) همگی آثاری بوده اند که طی یکسال اخیر مورد توجه دانشجویان در دانشگاه های سراسر کشور قرار گرفته اند و با استقبال خوب آنان روبرو شده اند.فیلم هایی که در بین آن ها اثری مثل "شکارچی شنبه" نیز دیده می شود که حتی در سینماهای شهرستان ها  اکران عمومی نشد ولی به همت دانشجویان در برخی دانشگاه های شهرستان ها پخش شد و مورد نقد و بررسی قرار گرفت.همچنین تجربه ی موفق اکران دانشگاهی "قلاده های طلا" باعث این شده است که اکنون بسیاری از تهیه کنندگان راغب باشند تا فیلم های تولیدیشان در دانشگاه ها اکران شده و توسط قشر وسیعی از نخبگان جامعه که مشغول تحصیل در دانشگاه ها هستند دیده شود.

بعد از ظهر روز دوشنبه 13 شهریور ماه 1391 دانشگاه شریف میزبان تعداد زیادی از دنشجویان دانشگاه های سراسر کشور بود که برای حضور در سیزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن اسلامی مستقل دور هم جمع شده بودند.

اینبار نوبت به فیلم دیگری در گونه ی دفاع مقدس رسیده بود تا اتحادیه انجمن مستقل را به فکر اکران و نقد و بررسی اثری دیگر در این زمینه برای معرفی هرچه بیشتر آن به دانشجویان بیندازد.با توجه به مصاحبه های متعددی که از "پرویز شیخ طادی" بهترین کارگردان جشنواره فیلم فجر در مورد کم لطفی و بی مهری داوران جشنواره نسبت به فیلم "ملکه" به کارگردانی محمد علی باشه آهنگر بر روی خروجی اکثر سایت ها و رسانه ها قرار گرفته  بود، اتحادیه مستقل را بر آن داشت تا در نشست سالانه خود فیلم "ملکه" را برای معرفی به دانشجویان در نظر بگیرد.

برنامه بر اساس برنامه ریزی قبلی باید راس ساعت 17 برگزار می شد.مهمانان برنامه شامل کارگردان فیلم و تنی چند از بازیگران و عوامل فیلم به همراه سید ناصر هاشم زاده منتقدی که برای نقد و بررسی این فیلم دعوت شده بود همگی برای تماشای فیلم خود را به سالن آمفی تئاتر جابربن حیان رساندند.

اما برنامه دو مهمان سینمایی دیگر هم داشت که هنگامی که خبردار شده بودند، "ملکه" برای اولین بار بعد از جشنواره قرار است به صورت رسمی اکران شود ،برای تماشای فیلم خود را به سالن رسانده بودند."مینو فرشچی" فیلمنامه نویس و همچنین "هنگامه قاضیانی" بهترین  بازیگر جشنواره فیلم فجر امسال بابت فیلم "روزهای زندگی" که البته ورود خود را به عرصه بازیگری سینما مدیون "باشه آهنگر" می داند از مهمانان ویژه برنامه بودند.

اکران فیلم با کمی تاخیر ساعت 17:15 آغاز شد.تمامی صندلی ها پر شده بود و تعداد زیادی از دانشجویان بر روی پله ها و در راهروی سالن نشسته و فیلم را تماشا می کردند.کسانی هم که بعد از زمان شروع اکران به سالن می رسیدند مجبور بودند که ایستاده در گوشه ای از سالن فیلم را تماشا کنند.

با پایان یافتن فیلم و تشویق های بی وقفه و ممتد دانشجویان که نشان از رضایتشان از "ملکه" بود، حالا نوبت مهمانان بود که با دعوت مجری برنامه بر روی سن حاضر شوند و به گفت و گو با دانشجویان بپردازند و در مورد فیلم صحبت کنند.بعد از صحبت های آغازین تمامی مهمانان و خوش و بش با دانشجویان، باشه آهنگر کارگردان فیلم از جمعیت خواست تا به احترام امام و شهدا و همچنین سید ابوالقاسم حسینی، تهیه کننده "ملکه" که موفق نشده بود حتی اکران این فیلم را ببیند و به میهمانی خاک پر کشیده بود، قیام کنند و فاتحه ای را نثارشان کنند.

 مهمان ویژه ی برنامه، "هنگامه قاضیانی" که به عنوان اولین نفر پس از صحبت های کوتاه باشه آهنگر ایراد سخن می کرد، در مورد فیلم "ملکه" اظهار داشت : با اینکه فیلم ملکه در جشنواره رقیب فیلم روزهای زندگی بود، اما احساس می‌کنم در حق فیلم ملکه در جشنواره سی‌ام فجر مقداری بی‌انصافی شده است.

این بازیگر سینمای ایران افزود: کسانی که جنگ را از نزدیک لمس کرده و لحظات احساسی خود را به تصویر می‌کشند در ژانر دفاع مقدس موفق هستند.

وی با اشاره به سوالی که مجری از کارگردان فیلم درباره ی هزینه های ملکه پرسیده بود، گفت: هزینه‌های سینمای ما در ژانر دفاع مقدس در مقابل جنگی که این همه هزینه‌های انسانی داشته است و برای نشان دادن گوشه ای از آن که تقریبا دارد به فراموشی سپرده میشود و در مقابل این فیلم های هجوی که ما داریم بر روی پرده های سینما می بینیم اصلا چیزی نیست.

این صحبت "قاضیانی" با استقبال دانشجویان مواجه شد و تشویق های ممتد دانشجویان را به دنبال داشت.

سپس نوبت به "سید ناصر هاشم زاده" منتقد و کارشناس سینما رسید.

صحبت های هاشم زاده اینگونه آغاز گردید: به دلیل پرسش‌های مطرح شده در  فیلم می‌توانیم موافق و یا مخالف فیلم ملکه باشیم و بحث فیلم از لحاظ فکری چالش برانگیز بوده است.

این منتقد سینما ادامه داد: فیلم سینمایی ملکه بخشی از دغدغه‌های قشرهای اجتماعی جامعه را به صورت پرسش از اعتقادای ترین مسائل ما که آیا آنچه که اتفاق می افتد خواست خدا است یا خیر، مطرح می کند و تمام این پرسش‌ها در جنگ توسط فیلم ساز مطرح می‌شود که این قابل بررسی است.

وی با بیان اینکه فیلم و سینما بر پایه داستان، ساختار و شخصیت شکل می‌گیرند عنوان کرد: فیلم ملکه داستانی را نقل می کند و شخصیت‌هایی را نشان می‌دهد که بیش از آنکه به موضوع جنگ بپردازد پرسش‌های فیلمساز در فیلم است.

هاشم زاده افزود: پرسش‌هایی که پس از جنگ مطرح شده و درون فیلم از آن پرسش می‌شود را فیلم ملکه به آن ها به خوبی پاسخ نمی‌دهد. پرسش هایی که شاید بعضی ها به همین دلیلی که این پرسش ها پاسخ های چندان رسانه ای و روزنامه ای ندارند و قابل دقت بیشترند با این فیلم مخالفت کرده اند.مخالفت هایی خیلی سطحی که به نظر من این ظلم به فکر و تفکر است و این نوع مخالفت ها نمیتواند وجهی در هنر داشته باشد.

- این منتقد سینما اظهار کرد: محمد علی باشه‌آهنگر فیلمی قابل دقت، تأمل، با ارزش و دارای اندیشه ساخته و من از این جهت این دومین بار بود که فیلم را میدیدم ولی موافق فیلم نیستم و خیلی جاها مخالفم ولی اندیشه وی قابل احترام است و موافقت و مخالفت من چیزی از ارزش اندیشه کم نمی کند.

هاشم‌زاده در پایان خاطرنشان کرد: فکر و تفکر زاییده واقعیت‌های جامعه است که نخستین بار با هیبت پرسش  بوجود می‌آید و این فیلم از این جهت برای من مهم است و من این فیلم را در جهت فیلمسازی خوب سینمای ایران و از یک نظر در جهت دقت در سینمایی به نام سینمای جنگ و یا سینمای مقاومت میدانم و با وجود اینکه با فیلم مخالفم از جایگاه این فیلم دفاع میکنم.

پس از هاشم زاده نوبت مینو فرشچی فیلمنامه نویس با تجربه ی سینمای ایران بود تا نظرات خود را در مورد فیلم اینگونه اظهار کند: آقای باشه آهنگر با تلاش و پشتکار به سینمای برجسته ای رسیده اند که میتوانند در مورد هر موضوعی در سطح جهانی سینما را به ما نشان بدهند. استانداردی که ایشان در کار خود از آن استفاده می‌کند به حدی رسیده که فیلم سینمایی ملکه می‌تواند در عرصه جهانی مطرح  و بررسی شود.

وی ادامه داد: در فیلم ملکه کارگردان و نویسنده با کمک دیگرعوامل و بازی خوب بازیگران، تفکر خلاق خود را به خوبی انجام داده‌اند.

در ادامه مراسم میلاد کی‌مرام بازیگر نقش اول این فیلم به سخنرانی پرداخت و گفت: جنگ مقدس نیست و اصلا چیز خوبی نیست بلکه دفاع خیلی مقدس است.

وی در باره علت حضور خود در این مجموعه عنوان کرد: اولین بار از دفتر مرحوم سید‌ابوالقاسم حسینی با من تماس گرفتند که پس از خواندن فیلمنامه و نگاه تازه ای که در مورد دفاع مقدس در آن وجود داشت، با راهنمایی‌های آقای باشه‌آهنگر کار را پذیرفتم.

حمیدرضا آزرنگ دیگر بازیگر این فیلم نیز در این مراسم گفت: فیلم ملکه نگاه تازه‌ای را از زاویه‌ای دیگر به جنگ نشان داد و بودن در فیلم در کنار دیگر عوامل برای من جذاب بود.

این بازیگر فیلم ملکه به بیان خاطره‌ای از زمان فیلمبرداری پرداخت و افزود: در صحنه‌ای باید چند لیوان شیر می‌خوردم که این صحنه هشت بار تکرار شد و من 16 لیوان شیر خوردم.
وی ادامه داد: این صحنه آنقدر فاجعه بود که حال مساعدی نداشتم ولی پس از دیدن فیلم حالم بسیار خوب شد.

آزرنگ عنوان کرد: در پشت فیلم حضور همسر باشه‌آهنگر این بانوی گرانقدر که در لحظه‌لحظه‌های جنگ ایشان را تنها نگذاشتند آنقدر در ساخت و شکل گیری فیلم موثر بود که باعث شد همه جا حضور زنان حس شود.

در آخر نوبت کارگردان فیلم بود تا صحبت های خود را اینگونه آغاز کند: ای کاش دوستانی که با این فیلم در جشنواره فیلم فجر علیرغم اینکه در 14 رشته نامزد شده بود مخالف بودند، شجاعت آقای هاشم زاده را داشتند که حداقل بگویند که با فیلم مخالفیم و دلایلشان را بگویند.

وی افزود: اگر نگاه من در فیلم به جنگ بودکار دیگری را مشاهده می‌کردید ولی نوع نگاه من به موضوع دفاع مقدس بود و این‌گونه فیلم ساخته‌ام.

کارگردان فیلم ملکه در جواب آقای هاشم زاده که گفته بودند سوالاتی از بعد از جنگ وارد این فیلم شده است، با بیان اینکه سوالات دوران جنگ را در فیلم بیان کرده است، بیان داشت: ما میجنگیم که صلح کنیم.چه یک روز چه صد سال.نتیجه برای ما صلح است.پیروزی هم گاهی صلح است.ولی وقتی میخواهیم دفاع کنیم به نتیجه خیلی کاری نداریم.تکلیف است.ممکن است کشته شویم که شهید شده ایم.ممکنه بکشیم.ممکنه پیروز بشیم.ممکنه شکست بخوریم که البته شکستی که برای رزمنده ی دفاع مقدس هست تعریفش با شکستی که برای یک جنگجوی به هر حال معمولی هست فرق میکند.به همین دلیل اگر سوالی در فیلم وجود نداشته باشد من دیگر فیلم نخواهم ساخت.

باشه آهنگر با نقل جمله ای از یکی از دیده بان های زمان جنگ به پاسخ پرسش هایی که در مورد تقدیر و خواست خدا در زمان جنگ مطرح بود پرداخت و گفت : آن دیده بان می گفت که من 3 گلوله بیشتر نمیگیرم.گلوله ی اول خورد خورد.دومی خورد خورد.سومی نخورد دیگر سمت دشمن شلیک نمیکنم.احساس میکنم که آن دشمن باید زنده بماند.

باشه‌آهنگر به نقل از شهید باقری، فرمانده جوان قرارگاه نصر اضافه کرد: شما سربازان باید مانند نیزه در دل دشمن فرو بروید و آنها را دور بزنید و آنها را اسیر کنید زیرا آنان نیز شیعه هستند و بعدا با ما خواهند بود.

وی همچنین به سخنان جاویدالاثر متوسلیان اشاره کرد و گفت: رسوب به عمق دشمن داشته باشید و دشمن را دور زده تا اسیران بیشتری داشته باشیم.

وی با اشاره به پایگاه فعلی ایران در عراق که پایگاه فرهنگی،نظامی،سیاسی،اجتماعی،اقتصادی و جامعه شناسی هست بیان داشت: اسرایی که در جنگ در اختیار ما بودند حدود 70-80 درصدشان تغییر کردند و شدند رزمندگانی که بعدها پایگاه ما را در عراق به وجود آوردند.

کارگردان فیلم ملکه با بیان اینکه نگاه من به کشور عراق نگاهی نیست که خاکشان را اشغال کنیم بلکه نگاه من همانند نگاه سرباز فرهنگی است عنوان کرد: تمام سیاسیون و نظامیون باید ذیل فرهنگ تعریف شوند و در جامعه اسلامی نیز خداوند می‌فرماید "ن والقلم" که بار دیگر در زمینه فرهنگی با مردم صحبت می‌کند.

باشه‌آهنگر یادآور شد: من 107 سرباز عراقی را اسیر گرفتم و با وجود اینکه ممکن بود جان ما را بگیرند نتوانستم آنها را از بین ببرم.

وی به سخنرانی امام خمینی (ره) اشاره کرد که فرمودند؛ صدام اگر مرد بود باید همانند هیتلر خودکشی می‌کرد؛ که این نکته را نیز در فیلم آورده‌ام.
کارگردان فیلم ملکه اظهار داشت: رزمنده دفاع مقدس باید گلوله را آن‌گونه که در قرآن آمده شلیک کند.

وی همچنین در پاسخ به انتقاداتی که در مورد تشکیک نقش اول فیلم در مورد کشتن عراقی ها در فیلم وجود داشت اینگونه پاسخ داد: برای رزمنده ی دفاع مقدس که میگوید من خدایی میجنگم شک و شبهه به وجود می آید و الا برای یک رزمنده آمریکایی شک به وجود نمی آید. این شک اگر برای رزمنده ی دفاع مقدس نباید به وجود بیاید پس برای چه رزمنده ای باید باشد.تمام اینها بر اساس اصولیست که وجود دارد و رزمنده ای که دچار تحقیر،غرور،شک می شود و در انتها به یقین میرسد.

وی ادامه داد: در فیلم ملکه شخصیت موسی پیرو ولایت خود بوده و خط سیر آن مشخص است و همچنین شخصیت های سیف الله و امجد از ابتدا تا انتها تغییری نمی کنند ولی شخصیت سیاوش بیانگر فردی است که ابتدا تحقیر شده و سپس تصمیم می‌گیرد و در انتهای فیلم که ماجرای هجوم دشمن به آبادان پیش می‌آید سیاوش به مرحله ی یقین می رسد و  بر تصمیم خود شک نمی‌کند.

باشه‌آهنگر نقش دیده‌بان در فیلم را نماد دیپلماسی دانست و افزود: توسط دیده‌بان است که گاهی جنگ و گاهی صلح حاکم می‌شود و این دیدگاه می‌تواند یک شهر را نجات دهد.
کارگردان فیلم ملکه در پایان خاطرنشان کرد: اگر دغدغه و پرسش‌های جنگ نباشد فیلم‌های دفاع مقدس ساخته نخواهد شد و این موضوعات دغدغه تمام نسل جوان است که امکان دارد در دوره جدید دچار چالش شوند.

در پایان مراسم از گروهی از عوامل و دست اندرکاران این فیلم با اهدای هدیه که یک لوح مقاومت و یک مجلد از کتاب مفاتیح الحیاه آیت الله جوادی آملی(دام ظله) بود، تقدیر و تجلیل به عمل آمد. اهدای لوح تقدیر به محمدعلی باشه‌آهنگر توسط همسر وی صورت گرفت.
علی جمشیدی، دبیر تشکیلات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل و مدبر، دبیر فرهنگی انجمن اسلامی از دیگر عوامل این فیلم تقدیر به عمل آوردند.